De laatste zorg in goede handen...

Mogen wij altijd voor u kiezen als uitvaartondernemer?

Wij hebben al een uitvaartverzekering, mogen wij dan toch voor u kiezen als uitvaartondernemer? Deze vraag krijgen wij regelmatig. Het antwoord hierop is: Ja. Zowel bij een naturaverzekering, een verzekering die geen geld uitkeert maar diensten levert, als bij een andere verzekering kunt u zelfstandig beslissen gebruik te maken van onze diensten. Het is daarbij wel belangrijk te weten dat het verzekerde bedrag meestal gebaseerd is op een, voor de verzekeringsmaatschappij geldend, standaard "pakket" diensten. Wanneer u kiest voor een uitvaart aangepast aan uw persoonlijke wensen en ideeën, worden de daarmee gepaard gaande eventuele extra kosten niet volledig door de verzekering gedekt. Juist daarom is het geven van alternatieven en een daaraan gekoppelde voorlopige prijsopgave zo belangrijk. Ook hierdoor zorgen we ervoor dat de uitvaart geheel volgens uw wensen verloopt.

Met welke wettelijke regels krijg ik te maken?

Met betrekking tot het invullen van de uitvaart kunnen wij u adviseren over de diverse mogelijkheden. Zo zijn er wettelijke regels waar wij ons aan dienen te houden. Zo mag een uitvaart niet binnen 36 uur na het overlijden plaatsvinden, maar ook niet later dan de 6e werkdag na overlijden. Uitzonderingen zijn natuurlijk mogelijk, bijvoorbeeld wanneer directe familieleden zich in het buitenland bevinden.

Kan ik mijn uitvaart van te voren bespreken?

De laatste jaren blijkt steeds vaker dat nabestaanden het jammer vinden dat er niet vóór een overlijden met een uitvaartverzorger is gesproken, zodat bepaalde wensen reeds kenbaar gemaakt zouden zijn. Er zou dan minder gemis aan kennis zijn over de diverse mogelijkheden over de uitvoering van de uitvaart, hetgeen zou kunnen betekenen dat het verdriet daardoor meer draaglijk zou zijn. Na een overlijden komen er zoveel vragen op de familie af waardoor zij beslissingen zouden kunnen nemen waarvan zij misschien later spijt hebben. Het kan daarom een geruststellend gevoel zijn als u bij leven een aantal zaken goed hebt geregeld. Desgewenst komen wij dan ook geheel vrijblijvend bij u langs om samen met u de mogelijkheden te bespreken. Wilt u de afspraak liever niet bij u thuis, dan bent u natuurlijk ook welkom in Waaijers Uitvaartcentrum Holy. Wij bieden u tevens de mogelijkheid om uw wensen via e-mail aan ons kenbaar te maken middels het wensenformulier.

Heeft Waaijers Uitvaartverzorging een keurmerk?

Wij mogen officieel het Keurmerk Uitvaartzorg voeren. Dit Keurmerk biedt de zekerheid dat u voor een uitvaartonderneming met een uitstekende dienstverlening kiest. Uitvaartondernemingen die zich aanmelden bij het Keurmerk doorlopen een uitgebreide kwaliteitscontrole en worden bij een goed resultaat opgenomen in het register. Tevens mogen zij het logo van het Keurmerk voeren op de website. Meer informatie over het Keurmerk vindt u hier.Wat te doen bij een overlijden

  • Neemt u eerst contact op met uw (waarnemend) huisarts.
    Vervolgens neemt u contact op met ons uitvaartcentrum, tel 010-4741144.
    Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week.